Fedtsyrer

Der findes forskellige fedtsyrer med hver deres egenskaber.

Flerumættede fedtsyrer:

Flermættede fedtsyrer er meget skrøbelige fedtsyrer, der nemt harskner ved forkert behandling.
Omega 3 og 6 er flerumættede fedtsyrer.

Enkeltumættede fedtsyrer:

Enkeltumættet fedt er ikke helt så skrøbeligt som flerumættet og tåler opvarmning til max 160 grader.
Omega 9 er en enkeltumættet fedtsyre.

Hvis du vil vide mere om omega 3,6 og 9, så se i undermenuen 🙂

 Mættet fedt:

Mættet fedt er temmelig stift, og ikke nær så skrøbeligt som umættet fedt.
Mættet fedt er egnet til stegning, men pas på det ikke branker!

Transfedtsyrer dannes ved hærdning af umættede fedtsyrer.
Transfedtsyrer er under stærk mistanke for at skabe kredsløbsforstyrelser fordi de sætter sig i blodkarrene.

Du kan finde ud af mere om transfedtsyrer, for eksempel her på Wikipedia